Her er en lækker mættende morgenmadsopskrift – og dermed også en idé til hvordan du kan pifte din traditionelle havregrød op, til at være en mere proteinrig-, og ikke mindst en mere festlig én af slagsen! Kan laves som en større portion og dermed serveres til hele familien også.
_
OPSKRIFT PÅ CA. 2 PORTIONER
TID: 20 MINUTTER
INGREDIENSER:
- 1-2 helæg eller 100g æggehvide
- 1 stor banan (gem den anden halvdel til topping)
- 1 dl mælk efter eget valg (vi brugte havremælk i denne opskrift)
- 2-2,5 dl vand
- Ca. 100 gram havregryn (du kan bruge glutenfri)
- 1 spsk chiafrø
- Et drys havsalt
- Et drys kanel
For ekstra smag eller sødme kan du tilføje agave, honning eller et sødemiddel, du foretrækker, og vaniljeekstrakt.
- 25g proteinpulver (for endnu mere proteinindhold og smag. Skal tilsættes til sidst, efter grøden er færdigtilberedt – kan dog udelades)
Oplever du, at havregrøden er for tynd, kan du tilføje flere havregryn. Hvis dejen er for tyk, kan du tilføje mere vand eller mælk,
TOPPING:
- Frisk frugt (brug den anden halve banan og tilføj friske bær f.eks.)
- Vores nærende protein bar hakket i mindre stykker
- Hak evt. nogle nødder, tilføj nøddesmør eller kokosflager
SÅDAN GØR DU:
- Hæld havregryn, chiafrø, salt, kanel, vand, mælk, æg/æggehvide og evt. agave op i en gryde sammen med en halv hakket banan.
- Brug et piskeris til at omrøre i gryden under opvarmning. Sørg for at indstille temperaturen til middel varme, så grøden ikke brænder på.
- Når grøden er jævn, tag den da af blusset og så kan du vælge at tilføje 20-30g proteinpulver, det er dog ikke et must.
- Top grøden med din favorit topping og lad dig inspirere af vores udvalgte i denne opskrift.
TIP: Du kan lave en større portion og bage overskydende havregrød i ovnen til muffins som mellemmåltid eller du kan lave opskriften som en overnight oats uden tilberedning. Hvis det skal være endnu hurtige, kan du også tilberede grøden i mikroovnen – husk dog at røre i grøden løbende.
Vi håber, at du vil nyde denne opskrift!
Del dine øjeblikke og kreationer med os på de sociale medier, så vi kan følge med. Tag os @theproteinkitchen #theproteinkitchen for at blive featured.
God fornøjelse i køkkenet, og husk at abonnere på vores YouTube-kanal for ugentlige videoopskrifter og tips.
God fornøjelse og velbekomme,
Varme hilsner fra
Cecilie og team The Protein Kitchen