PROTEIN HAVREGRØD – LÆKKER NEM MORGENMAD

Her er en lækker mættende morgenmadsopskrift – og dermed også en idé til hvordan du kan pifte din traditionelle havregrød op, til at være en mere proteinrig-, og ikke mindst en mere festlig én af slagsen! Kan laves som en større portion og dermed serveres til hele familien også.

_

OPSKRIFT PÅ CA. 2 PORTIONER

TID: 20 MINUTTER

INGREDIENSER:

  • 1-2 helæg eller 100g æggehvide
  • 1 stor banan (gem den anden halvdel til topping)
  • 1 dl mælk efter eget valg (vi brugte havremælk i denne opskrift)
  • 2-2,5 dl vand
  • Ca. 100 gram havregryn (du kan bruge glutenfri)
  • 1 spsk chiafrø
  • Et drys havsalt
  • Et drys kanel

For ekstra smag eller sødme kan du tilføje agave, honning eller et sødemiddel, du foretrækker, og vaniljeekstrakt.

  • 25g proteinpulver (for endnu mere proteinindhold og smag. Skal tilsættes til sidst, efter grøden er færdigtilberedt – kan dog udelades)

Oplever du, at havregrøden er for tynd, kan du tilføje flere havregryn. Hvis dejen er for tyk, kan du tilføje mere vand eller mælk,

TOPPING:

  • Frisk frugt (brug den anden halve banan og tilføj friske bær f.eks.)
  • Vores nærende protein bar hakket i mindre stykker
  • Hak evt. nogle nødder, tilføj nøddesmør eller kokosflager

SÅDAN GØR DU:

  1. Hæld havregryn, chiafrø, salt, kanel, vand, mælk, æg/æggehvide og evt. agave op i en gryde sammen med en halv hakket banan.
  2. Brug et piskeris til at omrøre i gryden under opvarmning. Sørg for at indstille temperaturen til middel varme, så grøden ikke brænder på.
  3. Når grøden er jævn, tag den da af blusset og så kan du vælge at tilføje 20-30g proteinpulver, det er dog ikke et must.
  4. Top grøden med din favorit topping og lad dig inspirere af vores udvalgte i denne opskrift.

TIP: Du kan lave en større portion og bage overskydende havregrød i ovnen til muffins som mellemmåltid eller du kan lave opskriften som en overnight oats uden tilberedning. Hvis det skal være endnu hurtige, kan du også tilberede grøden i mikroovnen – husk dog at røre i grøden løbende.

Vi håber, at du vil nyde denne opskrift!

Del dine øjeblikke og kreationer med os på de sociale medier, så vi kan følge med. Tag os @theproteinkitchen #theproteinkitchen for at blive featured.
God fornøjelse i køkkenet, og husk at abonnere på vores YouTube-kanal for ugentlige videoopskrifter og tips.

God fornøjelse og velbekomme,

Varme hilsner fra

Cecilie og team The Protein Kitchen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *