Hvad er sundhed i The Protein Kitchen?

Hvad er sundhed i The Protein Kitchen

Ja hvad betyder sundhed egentlig? Det afhænger af hvem du taler med, det er nemlig op til den enkelte, hvordan vi hver især definerer det.

Der er nemlig mange måder at gøre tingene på.

Vi har dog vores værdier, vi tror på og arbejder ud fra i vores univers, og vi håber, at det kan være med til at inspirere dig og give dig energi og livskvalitet.

Livskvalitet er nemlig nøgleordet. Vi tror på at sundhed skal bidrage til livsglæde og livskvalitet. Det handler om at være glad og nærværende i sit eget liv.

Vi har en holistisk tilgang til sundhed og velvære og tror på at sundhed er mere end blot sund kost og fysisk aktivitet. Det handler i dén grad også om din mentale sundhed. Det handler miljø og det sociale liv. Det handler om at have værdiskabende formål i livet. Der er mange aspekter, der hører ind under sundhed i vores verden.

Du og din krop fortjener at blive forkælet på den sunde, lækre og sjove måde – både fysisk og mentalt.

’Sjovt, let og sundt’. I vores verden skal en sund livsstil være sjov, smagfuldt og let at håndtere.

For os handler sundhed om balance – at finde en balance mellem at leve sundt og samtidigt nyde livet. Vi lover dig, at du kan begge dele.

Mange af os har en tendens til konstant at søge forbedring. Det er ikke nødvendigvis en dårlig egenskab, da ønsket om forbedring kan få os til at arbejde hårdere, få os til at fortsætte på vores vej mod målet og dermed holde vores motivationsfaktor høj. Realitetssansen må dog aldrig gå tabt, og vi skylder os selv at være realistiske omkring vores selvopfattelse og vores mål. Enkelte af os sammenligner os selv med andre. De fleste af os glemmer dog, at vi er individuelle. Vi er vidt forskellige, – og den eneste person, vi bør sammenligne os selv med, er os selv.

Sundhed i vores verden er ikke en stram diæt eller en streng kur, sundhed er ikke fanatisme, og sundhed er slet ikke en straf! Sundhed er et frit valg, et personligt fokus og en skøn levevej. Sundhed er et liv i balance.

Vi kender det alle… ’All-in’ på kur, broccoli til den helt store guldmedalje, nul sukker, nul alkohol, nul hvidt brød, ingen ris og pasta – you name it. Udfordringen ved alle disse forbud er, at din hjerne automatisk vil fokusere på alt det forbudte. Du nupper så alligevel en bid af den ’forbudte kage’ og tænker, ”så kan det hele være lige meget”, spiser resten af kagen og starter forfra i morgen. Det skaber følelsen af fiasko og manglende rygrad. Men der er plads til det hele. Du bør se på kosten i et lidt større perspektiv.

Se det eksempelvis fordelt udover en uge. Måske skal du til fødselsdag en onsdag og bliver inviteret til vin, 3 retters menu og masser af søde sager. Det er okay. Det er der plads til, men så kan man jo så bare spise normalt de efterfølgende dage, og så give plads til en søndagsbrunch. I bund og grund handler det om, at man skal ikke indtager mere end man forbrænder – sådan helt sort hvidt.

Det handler om mindset og de ubevidste bevidste valg, forstået på den måde, at man vælger de sundere og mere nærende alternativer, når det er muligt, at man holder sig lidt fysisk aktiv, og at der også er plads til de mindre ’sunde’ alternativer også. Det handler om at dyrke, etablere, samt øve sig på de gode vaner.

Der vil være perioder hvor vi er mere under pres end andre, og derved kan vi ikke altid have lige meget overskud til sund kost og træning.

Det er vigtigt at huske på at vægten går op og ned, kroppen svinger alt efter hvad livet nu engang byder på – Om det er et break-up, flytning, nyt job, stress på job, eksamensstress, graviditet, efter-graviditet osv. osv. Livet er en rejse, og motivationen påvirkes løbende af vores livssituation og hvordan vi har det mentalt.

Det er meget vigtigt at huske på, at motivation aldrig er en konstant faktor! Den kommer og går, og man er ofte nødt til at fremtvinge den selv, og minde sig om sit ’WHY’. Når du ikke orker at træne, eller at du ikke orker at lave din sunde nærende kost – Så husk på, at intet behøver at være perfekt, men gør det så godt du kan, med det overskud du har, og de midler du har. Mind dig selv om HVORFOR du skal vælge den gode vane frem for den mindre gode. Den gode vane gør dig godt, booster dit humør, giver dig en positiv selvfølelse, giver dig små succesoplevelser i hverdagen osv.

Det er lige præcis ovenstående tanker, du skal forsøge at tage med dig i livet. Livet er en rejse og har sine faser og udfordringer.

Vi har alle oplevet op- og nedture på den ene eller anden måde. Du er måske en af dem der kæmper med motivationen og oplever udfordringer og ændringer med kroppen.. Du er ikke alene. Det er ikke nemt, og det handler om at tage en dag ad gangen, og forsøge at få det bedste ud af hver dag. Samtidigt handler det om, at huske på, at det er helt okay, at det er udfordrende. Men du er stærkere end du selv tror, og du kan meget mere end du tror.

Du fortjener det bedste – og husk på hvor meget din krop kan og gør for dig. Den fortjener at blive behandlet godt. Den fortjener selvkærlighed og omsorg.

Helt generelt, så tror vi på at fokusere på den fornuftige fordeling af de gode og sunde råvarer – herunder proteiner, kulhydrater, fedtsyrer, fibre og vitaminer – der sikrer kroppen den gode næring. Din krop har brug for den rette sammensætning af brændstof for at kunne fungere optimalt.

Vi vil blot konkludere, at sundhed er lig med, at maven er mæt, vores krop og hjerne fyldt med overskud og energi, kroppen er funktionel, immunforsvaret stærkt, vi er smertefrie og trives i krop og sind.

Det er med ovenstående fokus og udgangspunkt at vi udvikler vores produkter og univers. Vi gør vores bedste hver eneste dag, for at udvikle og levere naturlige kvalitetsprodukter, der kan afhjælpe dig i en travl hverdag, og gøre livet lidt nemmere og sjovere for dig. Vi tror på at din krop fortjener rene råvarer uden en masse unødvendige fyldstoffer, men derimod råvarer din krop kan bruge til noget, og som vil give din krop god nærende energi.

Vi vil i kommende indlæg gå mere i dybden med de forskellige emner indenfor sundhed alt ligefra søvn, fordøjelse, fysisk aktivitet, motivation, mindset, kost, væske osv.

Vi glæder os til at inspirere dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *